Vandaag is het precies 7 jaar geleden dat ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel.

Min of meer per ongeluk.
Ik dacht een mooie nieuwe baan gevonden te hebben, maar die bleek zo vreselijk, dat ik gillend in mijn proeftijd ben weggerend. Op zoek naar iets anders.
En terwijl ik nog niet eens begonnen was met zoeken, werd ik gevraagd om een interim klusje te doen.
Oké! Even inschrijven...
Zo begon het.
En ik ben nooit meer teruggekeerd in 'loondienst'. 

Ik probeerde voor mijzelf een beeld te vormen van deze 7 jaren.
Een letterlijk beeld van de beweging.
En ik maakte dit (lelijke) schetsje.

Click to enlarge

Het begon met een 'steady' basis: interim researcher voor 2 dagen in de week. Met daarnaast wat korte opdrachten (PvE's enzo...).

Het jaar erna stond in het teken van lang(er)lopende projecten. Ik deed er 2 of 3 tegelijk. Waag Society, KPMG Meijburg, Project 1012,...

In 2009 en 2010 bleef dit zo lopen: langlopende projecten (bij de Gemeente Amsterdam, Projectbureau Zuidas). In deze jaren voor maximaal 2 dagen per week, want daarnaast deed ik de Executive Master of Information Management (toen nog UvA) en werkte ik hard aan mijn onderzoek voor Plan B. Ook was ik bestuurslid bij Prissma en assessor bij de HvA.

Jaren van hard werken en 'steady business', met als hoogtepunt in 2009: de lancering van mijn boek "15 praktijkverhalen over kennismanagement". Twee andere hoogtepunten in die tijd: een geweldige opdracht in Seoul voor de Gemeente Amsterdam en een project (en studiereis) bij RLabs in Khayelitsah – een van de grootste townships in Kaapstad (Zuid-Afrika).

En toen kwam 2012. Met de lancering van Plan B, veranderende alles. Geen langlopende projecten meer, maar korte programma's en vooral veel (héél veel) workshops en presentaties. In 2013 liep dit de spuigaten uit. Een intensief jaar. Met als hoogtepunt: gevraagd worden om een TEDx Talk te geven. Ergens rond augustus 2013 wist ik dat ik niet zo door kon gaan. Deze manier van leven en werken zou ik niet lang kunnen volhouden. Ik schreef hier onder meer over in mijn blogje 'Losing my purpose'. 

Eigenlijk was dit misschien wel een logisch moment; iets met de 7-year itch? Aan het begin van 2014 besloot ik om het roer om te gooien. Allereerst door mezelf te ontslaan ;-) En vervolgens ben mijn eigen Plan B programma gaan doen om de status quo te doorbreken. Ik gaf mijn werk opnieuw vorm en ook maakte ik deze persoonlijke website, onder meer om Plan B meer los te maken van mij.

Het jaar is nog niet voorbij, maar hoogtepunten tot nu toe waren voor mij onder meer de lancering van 'mijn' Boosting Board en de mooie zaken die we mogen doen. En de gast mogen zijn bij het RTL programma Ondernemerszaken. 

En nu? Ik ben weer 'geland'. Duidelijk onderscheid tussen Plan B en mijn werkzaamheden op het gebied van kennis- & informatiemanagement. CV, portfolio, websites: alles is weer geüpdatet. Ik ben er weer.

Ideaal zou zijn om een mix te creëren van de twee bewegingen in deze 7 jaren: een lang(er)lopend project van ca 2 dagen per week, met daarnaast mijn onderwijsactiviteiten en korte opdrachten en workshops.

Op zoek naar een mooi project dus. Voeten in de klei. Getting things done!
Ik kan niet wachten. 

Op naar de volgende 7 jaar.

Owh, en uiteraard blijft het voorlopig mijn missie om alles (nou ja, bijna alles;-) wat ik op mijn harde schijf heb staan, toegankelijk te maken (waarom ik dat doe, schreef ik in dit blogje: 'BAM')

 

1 Comment